Про організацію роботи Олексіївського НВК в умовах адаптивного карантину у 2020/2021 навчальному році

ОЛЕКСІЇВСЬКИЙ

НАВЧАЛЬНО-ВИХОВНИЙ КОМПЛЕКС

«ЗАГАЛЬНООСВІТНЯ ШКОЛА І-ІІІ СТУПЕНІВ-

ДОШКІЛЬНИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД»

СМИРНОВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ

БІЛЬМАЦЬКОГО РАЙОНУ ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

НАКАЗ

від 20.08.2020 с. Олексіївка № 42

Про організацію роботи Олексіївського НВК в умовах адаптивного карантину у 2020/2021 навчальному році

На виконання Листа МОН № 1/9-420 від 05.08.2020 року

№ 1/9-420 від 05 серпня 2020 року «Щодо організації роботи закладів загальної
середньої освіти у 2020/2021 навчальному році» та згідно рекомендацій
щодо організації роботи закладів загальної середньої освіти у 2020/2021 навчальному році

Наказую:

1.Завершити підготовку закладу до нового навчального року до 27.08.2020 р.з урахуванням протиепідемічних та профілактичних заходів, у тому числі:

· 1.1. завершити ремонтні та профілактичні роботи, прибирання усіх навчальних приміщень та прилеглої території закладу освіти (дезінфекція поверхонь, перевірка вікон щодо забезпечення наскрізного та кутового провітрювання; відкриття та дезінфікуванняжалюзійних решіток на отворах вентиляційної системи, фільтрів кондиціонерів тощо). Залучення здобувачів освіти допроведення вищезазначених заходів заборонено.

· 1.2. Верхній одяг зберігати по класних кімнатах, кількість меблів в класах зменшити до можливого мінімуму,прибрати ворсові килими килимів, не використовувати м’які іграшки.

· 1.3. Виокремити спеціальне приміщення для тимчасового перебування учасників освітнього процесу у разі виявлення в них симптомів гострого респіраторного захворювання та/або підвищеної температури: в Олексіївській ЗОШ – кімната для відпочинку, в Смирновській філії – бібліотеку.;

· 1.4. визначити місця для дезінфекції рук, позначити їх надписами. 22.08.2020 р.

· 1.5. забезпечити закупку засобів дезінфекції та розміщення контейнерів з для використаних засобів індивідуального захисту до 22.08.2020 р.

· 1.6. впровадити заходи щодо застосовування практики соціального дистанціювання та уникнення скупчення, спрямованих на мінімізацію контактування з іншими особами

Вхід до школи учнів 1-4 класу здійснюється з внутрішнього двору,7,8,10 клас – вхід зі сторони бібліотеки,5,6,9,11 – з парадного входу. В коридорах застосовуємо правило «Правостороннього руху».

· 1.7. Закріпити за класами навчальні кабінети їх класних керівників. За кабінетною системою проводити тільки уроки інформатики, фізики, хімії з дезінфекцією поверхонь після кожного уроку..

· 1.7. Організовувати питний режим учасників освітнього процесу із використанням індивідуального або одноразового посуду та фонтанчика.

· 1.8. Харчування здобувачів загальної середньої освіти організовувати відповідно до Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у закладах освіти в період карантину в зв'язку з поширенням короновірусної хвороби (СОVID-19), затверджених постановою Головного державного санітарного лікаря України.Учні за одним столом в кількості не більше 4 –х осіб, відстань між столами – не менше 1 метра. Учні 1- 4 класу відвідують їдальню після 2 – го уроку, учні 5 – 11 класів – після 3 уроку. Відповідальність покладається на чергового вчителя 1 – го поверху.

2. Ввести в дію рішення педагогічної ради № від 18.08. про затвердження ПРОТОКОЛів КЗ «Олексіївський ОЗЗСО» на період обмежувальних заходів у зв’язку з пандемією

COVID–19.Вимоги протоколів обов’язкові для всіх УОП.

3. Проінформувати всіх працівників закладу та здобувачів освіти, їхніх батьків або інших законних представників (далі - батьки) про правила організації освітнього процесу, відвідування закладу освіти та перебування в ньому в умовах профілактики розповсюдження коронавірусної хвороби (СОVID-19).До 28.08.2020 р. Інформацію довести через педагогічну раду, збори трудового колективу, виставити на сайт школи та розіслати посилання через групи в мережі Вайбер батькам та учням.

4.Особами, відповідальними за координацію проведення інформаційних заходів | з профілактики розповсюдження коронавірусної хвороби (СОVID-19), інших респіраторних захворювань призначено: по Олексіївській ЗОШ – Кириченко Ірину Федорівну, молодшу медичну сестру, по Смирновській філії – Шутову Наталію Іванівну, молодшу медичну сестру.

5.Кириченко І.Ф. та Шутовій Н.І.

5.1.проводити моніторинг стану здоров'я учнів і працівників закладу освіти шляхом проведення термометрії та опитування щодо самопочуття, а також організації регулярної комунікації з батьками учнів для з’ясування стану здоров'я учнів. Результати термометрії вносити в спеціальний журнал. З 25.08.2020 р.

5.2.Розробити та закріпити інформаційні банери з питань безпеки, гігієни миття рук, гігієни кашля, місце розташування контейнерів для використаних масок та ін..

5.3.Контролювати наявність всіх необхідних засобів та матеріалів , завчасно (5 робочих днів) подавати заявку на їх поповнення.

5.4 Готувати дезінфікуючі розчинив необхідній кількості згідно інструкцій, контролювати їх використання та дотримання графіку обробки.

5.5. Діяти згідно ПРОТОКОЛів КЗ «Олексіївський ОЗЗСО» на період обмежувальних заходів у зв’язку з пандемією COVID–19

6.Запровадити гнучку структуру навчального року, передбачивши можливість внесення змін до термінів проведення канікул, початку та завершення навчальних семестрів, в залежності від зміни епідеміологічної ситуації.;

7.Запропонувати батькам учнів, які належать до категорій, яким не рекомендовано перебування в закладах освіти (особам із хронічними легеневими хворобами; особам, які мають розлади імунної системи; особам із захворюванням на цукровий діабет тощо), продовжити навчання за формами здобуття освіти, що максимально відповідають потребам їхнього захисту та безпеки (наприклад, педагогічний патронаж, екстернатна, сімейна (домашня) або дистанційна форми здобуття освіти);

8.З метою забезпечення соціальної дистанції під час навчання використовувати великі приміщення (зокрема, актові зали, рекреації, коридори, адаптовані для потреб навчання), за сприятливих погодних умов забезпечувати проведення занять з окремих предметів на відкритому повітрі; проводити навчальні заняття з окремих предметів або в окремі навчальні дні у підгрупах, використовуючи технології змішаного навчання.

9.Вчителям – предметникам та класоводам

9.1.На початку нового навчального року виявити рівень опанування учнями навчального матеріалу, яким учні оволодівали під час карантинних обмежень самостійно або із використанням технологій дистанційного навчання, визначити необхідність організації повторення цього матеріалу, спланувати та організувати систематизацію та узагальнення навчального матеріалу, актуалізацію окремих тем, передбачити визначення диференційованих навчальних завдань з урахуванням рівня засвоєння попереднього матеріалу учнями тощо.

9.2.Рекомендовано уникати організації видів діяльності, які вимагають безпосереднього фізичного контакту між учнями: рекомендуємо зменшити кількість комунікаційних вправ, уникати групових ігор, що передбачають тактильний контакт, проводити ранкові зустрічі із дотриманням соціальної дистанції, за можливості, на свіжому повітрі тощо.

10.Робота групи подовженого дня та гуртки та секції позашкільної освіти на базі закладу забезпечується з дотриманням правил згідно з Тимчасовими рекомендаціями щодо організації протиепідемічних заходів у закладах освіти в період карантину в зв'язку з поширенням короновірусної хвороби (СОVID-19), затвердженими постановою Головного державного санітарного лікаря України, та цими Рекомендаціями тобто не більше 20 учнів в групі.

11. Вхід осіб не задіяних в освітньому процесі до закладу заборонено. Батьки мають право зайти до закладу лише в випадку супроводження дитини з ООП. Спілкування здійснюється за допомогою засобів зв’язку.

Директор НВК А.Л.Котенко

Кiлькiсть переглядiв: 455

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Фотогалерея

2019 - 2020 навчальний рік

Лист МОН України від 22.07.2019 № 1/9-471 "Щодо окремих питань переведення учнів закладу загальної середньої освіти до наступного класу"

Лист МОН України від 18.07.2019 № 1/9-462 "Про пріоритетні напрями роботи психологічної служби у системі освіти на 2019/2020 н.р."

Лист МОН України від 15.07.2019 № 4/1100-19 щодо запровадження нових форм підвищення кваліфікації педагогічних працівників

Лист МОН України від 02.07.2019 № 1/9-419 "Щодо організації діяльності закладів освіти, що забезпечують здобуття дошкільної оствіи у 2019/2020 н.р."

Інструктивно-методичні рекомендації щодо організації діяльності закладів освіти, що забезпечують здобуття дошкільної освіти у 2019/2020 навчальному році

Лист МОН України від 01.07.2019 № 1/11-5966 "Щодо методичних рекомендацій про викладання навчальних предметів у закладах загальної середньої освіти у 2019/2020 навчальному році"

Лист МОН України від 10.06.2019 № 1/9-365 "Про переліки навчальної літератури, рекомендованої Міністерством освіти і науки України для використання у закладах освіти у 2019/2020 навчальному році"

Лист МОН України від 26.06.2019 № 1/9-409 "Методичні рекомендації щодо організації інклюзивного навчання в закладах освіти у 2019-2020 н.р."

Дата останньої зміни 16 Вересня 2022

Цей сайт безкоштовний!